Het is al weer halverwege november 2023 en we gaan alweer naar het einde van 2023 en het begin van 2024. In Januari start de Zelfredzaamheid- en eskimoteercursus. Wil je mee doen? Geef je dan bij mij op. Er is plaats voor max. 14 cursisten.

Kun je al kanoën en wil je lekkerder in je boot zitten, zekerder varen en weten wat je moet doen als je omgaat? En beter nog, als je om gaat ook weer overeind komen, zonder te hoeven zwemmen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Door alvast te oefenen in een (verwarmd) zwembad voel je je veel zekerder als je straks op open water gaat varen.
In 6 lessen van een uur leer je beter en veiliger in een kano zitten en wat te doen als je omslaat. Je leert gecontroleerd uitstappen onder water en oefent het eskimoteren (of ook wel rollen genoemd), waardoor je zonder uitstappen de kano weer rechtop draait. Verder leer je steunen met de peddel om te voorkómen dat je omgaat.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich veiliger in zijn/haar kano wil voelen. Mét of zonder kano ervaring. Mocht je al kunnen eskimoteren maar je wil het perfectioneren of zonder peddel oefenen, dan ben je ook welkom.
Met het sportbedrijf Deventer hebben we de volgende vrijdagavonden vastgesteld: 12, 19 en 26 januari en 2, 9 en 16 februari. Alle avonden zijn van 20:00 tot 21:00 in het instructiebad van zwembad De Scheg. Als je mee doet, reken dan dat je van 19:00 tot 22:00 bezet bent.

De kosten zijn voor 18 jaar en ouder € 70,– voor leden, € 140,– voor niet-leden en tot 18 jaar € 35,– voor leden en € 70,– voor niet-leden. Betalen na opgave voor of op de eerste cursusavond.

Zou je willen meedoen als begeleider dan ben je ook van harte welkom. Als we weer een volle cursus hebben dan wil ik graag met minimaal 4 begeleiders zijn. Heb je al (wat) ervaring, kan je eskimoteren en lijkt het je leuk om mensen te begeleiden om dit prachtige kunstje te leren, meldt je dan ook aan. Op vrijdagavond 15 december organiseer ik ter voorbereiding een instructeursavond.

Voor kanomateriaal voor de cursisten wordt gezorgd, wel eigen zwemkleding en een handdoek meenemen. De cursus wordt gegeven in kanopoloboten en wildwaterboten. Verzamelen en boten laden op de eerste avond om 19.00 bij het botenhuis van DKV: Gashavenstraat 9 in Deventer.
Opgave bij Paul van der Lee via mail: inschrijven@deventerkanovereniging.nl.
Informatie bij Paul van der Lee telefonisch: 06-51139043.