Outdoor Deventer wil langzaam groeien en nieuwe afdelingen verwelkomen.

Zo kunnen we elkaar versterken en een mooie club op een mooie plek zijn. Bij nieuwe clubs die zich willen aansluiten is het belangrijkste dat er een goede connectie is met de sfeer van de club en dat er een connectie is met outdoor sporten.

Daarnaast moet het klikken en moet alles mogelijk zijn met de locatie en de faciliteiten. Momenteel hebben we twee onderdelen bij Outdoor Deventer die mogelijk in de toekomst doorgroeien tot volledige afdeling, vlakwater wedstrijd en mountainbiken. Interesse? Neem dan contact op via info@deventerkanovereniging.nl

Wat ons bijvoorbeeld een mooie aanvulling lijkt is boulderen. Boulderen kan momenteel nog niet in Deventer. In principe is het wel mogelijk om met een klein clubje een kleine maar mooie wand te maken. Deze boulderwand kan langzaam groter en mooier worden. Wij kijken graag of we zo’n initiatief kunnen ondersteunen. Onze eis als Outdoor Deventer is dan wel dat het boulderen vooral buiten gebeurd.

Kanosprint

Kanosprint is een Olympische discipline waarbij op vlak water, zonder golven of stroming, zo snel mogelijk van start naar finish wordt gevaren. De atleten varen in een eigen rechte wedstrijdbaan in smalle onstabiele boten. Het wedstrijdvaren speelt zich voornamelijk af in boten van de zogeheten K-klasse. Daarin kent men drie varianten: de K1, voor één persoon, de K2 voor twee en de K4 voor vier personen. Er wordt gevaren over verschillende afstanden. Sprint tot 200 meter, korte baan van 500 tot 1.000 meter en lange baan van 1.000 tot 5.000 meter. De afstand is afhankelijk van de leeftijdsklasse waarin de vaarder uitkomt. Ook is er de marathonklasse; deze kan variëren van 14 tot 120 km.

De wedstrijdsport heeft de Deventer Kano Vereniging vele kampioenen gebracht. Door menig DKV-er is er deelgenomen aan Olympische Spelen, Europese en Wereldkampioenschappen, waarbij op hoog niveau werd gepresteerd. Momenteel zijn er een paar wedstrijdvaarders actief. Deze ploeg heeft echter alle faciliteiten om weer flink te groeien. Het materiaal is er en er is mooi water om op te trainen. Daarnaast kan er krachttraining en training op ergometers worden gedaan in onze eigen sportzaal.

Lijkt het je leuk om een keer met ons mee te varen? Kom dan de ploeg versterken. Je kan met ons contact opnemen via dkvwedstrijd@deventerkanovereniging.nl

Ooit begonnen als ‘legday’ voor de kanopoloërs is de mountainbikegroep uitgegroeid tot een aparte club.

Deventer heeft erg mooie mountainbikepaden en daar maken wij graag gebruik van. Het clubgebouw van Outdoor Deventer kan dan het begin- en eindpunt zijn met kleedkamers en de plek om na afloop de fiets schoon te spuiten en een drankje te drinken.

De club bestaat nu vooral uit een whatsappgroep waarin wordt afgesproken om te gaan fietsen. Een aantal keer per jaar wordt er een tocht gefietst met daarna BBQ en een biertje bij Outdoor  Deventer. Wil je meedoen? Neem dan contact op via info@deventerkanovereniging.nl