Zeeverkenners Deventer

Op zaterdag is het altijd erg druk in de gashaven. Ochtens hebben de dolfijnen (leeftijd 7 tot 11) opkomst, zij gaan samen met leiding aanboort zeilen. Hier raken ze vertrouwder op het water en in een boot, maar we hebben vooral veel lol. In de winter, als de boten uit het water zijn, zijn de dolfijnen in het Kolkbos. Hier leren ze vuur maken, hutten bouwen en spelen ze veel spellen.

Bij de zeeverkenners (leeftijd 11 tot 16) leren ze zeilen, roeien en wrikken. Als je begint bij de zeeverkenners word je als eerst ‘bakzeun’, zij zijn dan het hulpje aan boord. Ze roeren onder begeleiding, houden de fok vast onder begeleiding, zeilen en leren roeien. Dit doen de bakzeunen onder leiding van het kader in de lelievlet. Het kader is een soort kapitein en stuurman, dit bestaat uit twee kaderleden per lelievlet. De kinderen krijgen er veel vrijheid en best veel verantwoordelijkheid. Op een opkomst in de zomerperiode wordt er geroeid, vrij gezeild en er wordt een spel gedaan. In de winter wordt er vooral geklust tijdens de opkomst omdat de lelievleten ook onderhouden moeten worden.  

Na de zeeverkenners mag je naar de Wilde Vaart, ook wel de WV genoemd. Bij de WV mag er altijd zelf bedacht worden wat er gedaan wordt. Als ze willen zeilen, gaan ze zeilen. En als ze een kabelbaan willen bouwen, dan wordt er een kabelbaan gebouwd. Als WV’er heb je een grotere verantwoordelijkheid, zo moet je zelf je kamp voorbereiden. Als WV’er is het in het tweede jaar ook mogelijk om te helpen bij de Dolfijnen als aspirant leiding.

In de zomer gaan alle drie de groepen op zomerkamp naar Friesland. De Dolfijnen gaan drie dagen op kamp en blijven op hetzelfde eiland. De zeeverkenners gaan doormiddel van een kampthema 10 dagen door Friesland zeilen. De WV mag zelf kiezen waar ze heen gaan in Friesland.

Neem contact met ons via:

Mail : Zeeverkenners.deventer@gmail.com

Website : zeeverkennersdeventer.nl

Instagram : Zeeverkenners_deventer

Facebook : Zeeverkenners Deventer