Over het water in de Dinkel.
Nooit ideaal. Kan te hoog; Waterschap raadt dan af – lees verbiedt – te varen. Gebruikelijk net te laag. Ploeteren in een smal stroompje tussen zandbanken en ingestorte oevers. En dan al die troep in en over dit stroompje, bergen snoei afval, omgewaaide bomen. Betekent veel zagen en overdragen om eindpunt te kunnen bereiken. Het weer tijdens deze tocht is gebruikelijk klam en nat. Een uitdaging dus voor de DKV toervaarder.

Zondag 3 maart voeren 7 DKV-ers de 20 km van Glane naar Lutterzand.
Sfeer. Heerlijk voorjaarsweer, zon, 15 graden. Ditmaal geen ijsvogel gezien, wel een groene specht gehoord. Verder o.a ooievaars, reigers, buizerds en allerlei vogels met voorjaar in de kop gehoord. Resten van wateroverlast afgelopen periode hingen nog aan de bomen in en langs de Dinkel. Hier en daar wat ontluikend voorjaars groen. Lunch comfortabel aan een luxe picknick tafel met aanspraak van zondags wandelaars.

Waterhoogte, meer dan ruim voldoende, om comfortabel met de stroom mee te peddelen. Nauwelijks last ondieptes. Obstakels, als overhangende gevallen bomen, waren met enig gepuzzel en gevorderde bochtentechniek, zonder uitstappen, te passeren. Toch nog een uitdaging, vanwege wat hogere waterstand een laagliggende brug. Kon gepasseerd worden plat liggend op de kayak. Ook zelfs dwars drijvend op de stroom.

Al met al een aangename tocht.