Een tijdje geleden begon er een ontzettend leuk idee te ontstaan op donderdagavond, een lid van de Kanopolo (Kim) wilde een keer op surftrip met de kanovereniging. eigenlijk direct daarna kwam er al een vraag wie er mee wilde en waar naartoe. En onze surfreisleidster was geboren!

In de dagen en weken er naartoe kwamen er vele berichten voorbij wie wat mee zou nemen en wat er georganiseerd zou worden. We kregen een complete agenda doorgestuurd met alle activiteiten en tijden dat we moesten vertrekken e.d

op vrijdagochtend was het dan zover met een groepje van 7 personen en 2 autos volgeladen zijn we naar harlingen gereden. toen alles was uit geladen en de autos geparkeerd waren, zijn we naar de boot gegaan waar tot grote verrassing de vriend van kim klaar stond om gezellig mee te gaan. Met volle bagage die we gelukkig op een karretje naar de camping konden leggen zijn we aan boord gegaan en van het supermooie weer gaan genieten. Tijdens deze tocht van 90 minuten hebben we heerlijk lopen speculeren over hoe het surfen zou gaan en wat we nog meer wilden gaan doen. Dit allemaal onder het genot van ons eerste Weizen biertje!

Na aankomst op het mooie eiland zijn we naar de camping gewandeld waar onze reisleidster een snelle incheck regelde. vervolgens tentje opzetten en de laatste boodschapjes doen bij de camping supermarkt, Ijs voor de koeltassen, ijsjes voor de verkoeling, een borrelhapje om door te gaan. Na een uurtje stond alles klaar en zijn we bijna naar de zee gerend voor onze eerste duik in de Noordzee.

op de zaterdag ochtend kregen we het jammere bericht dat onze surfles niet doorging wegens een gebrek aan goede golven. we zijn vervolgens maar na een verkenningsrondje van het dorpje op de sup gesprongen stiekem konden we hiermee ook een klein beetje surfen op de branding. Onze eerste surf!!

Na flink zwoegen om de Sup planken weer terug de Duin over te krijgen zijn de laatste loodjes gelegd voor de avond! We hadden met de groep besproken om op het strand te gaan barbecueën. Hout gesprokkeld, eten gehaald, barbecue en alles klaargezet om mee te nemen.

Eenmaal op het strand aangekomen ging iedereen een eigen kant op.. de een ging een tafel maken van zand om te kunnen gebruiken, andere maakte een scheidingswand voor de wind en zo had iedereen ineens wat te doen. Na een aantal uren van de zee, vuur en eten te genieten kwam daar het moment waar Kim al zo lang naar zat uit te kijken: Weerwolven rond het kampvuur op het strand.

Na een aantal rondes waarbij we meerdere vertellers hadden begon er iets op te vallen… de golven begonnen een beetje licht te geven, was het dan zo ver? konden we zeevonk zien? en ja hoor, zo ontzettend mooi dat we er wel in moesten. maar wat bleek toen we een stuk verder het water in gingen werd het nog feller alsof we in een universum van sterren aan het zwemmen waren!!

Op de Zondag hadden we onze surfles in de middag met het opkomende getij, dus we hadden een aantal uren over. Nu kunnen de kanopoloers erg wild zijn maar hier bleek dat we ook mega burgerlijk kunnen zijn. met z’n 8en en 4 tandems het eiland over om alle uithoekjes van het eiland te bezoeken. Na een heerlijke lunch bij de lokale visboer mochten we helaas de fietsen weer inleveren.

eindelijk was het moment daar we mochten ons gaan omkleden voor onze surfles. na een klein beetje uitleg over de wetsuits en de surfboard zijn we naar het strand gewandeld. hier begon een 2 uur durende les over de basis van het surfen. hoe sta je nou, waar houd je rekening mee, wat is een mui, wat is nou eigenlijk een golf… mega leerzaam. vervolgens door een hoop “Trial and Error” is het iedereen gelukt van onze groep om meerdere golven te pakken en ook even goed te kunnen staan.  kleine bochtjes werden al gemaakt dus dit smaakt zeker naar meer!

na onze surfles en het omkleden zijn we een stukje gaan wandelen naar een strandtent een stukje van de camping hier hebben we van heerlijke versnaperingen genoten. en eigenlijk een beetje onze surftrip weer afgesloten aangezien we de volgende ochtend om 9 uur de tent al opgeruimd moest zijn. een paar kleine spelletjes met de laatste cocktails verder was iedereen munt en klaar voor het bedje!

De volgende dag verliep als een speer, een georganiseerde machine zorgde ervoor dat alles klaar was voor het karretje van de camping om alles mee te nemen. Nog een laatste duik in de zee voor we helaas weer naar de boot moesten.