Kennismaken groot water op ‘t Veluwemeer

Laden Evenementen

Alle Evenementen

Te varen afstand: we varen in principe 16 km, uitgaande van gemiddeld 3 Bft wind uit zuidoosten.
Of 22 km, als het weer en het gesternte ons gunstig gezind is.

Soort water: open water met beschutte plekken, met vaargeul en snelle motorboten maar ook ondieptes en gebieden met waterplanten.

Voor: redelijk ervaren kanovaarders die willen doorgroeien naar groter water, oftewel beginnend grootwater-vaarders die willen weten of ze grootwater leuk vinden en aankunnen

Verzamelen Botenhuis: 8:30 uur.

Startpunt: parkeerplaats bij het Spijkstrand, Biddinghuizen

Eindpunt: parkeerplaats bij het Spijkstrand, Biddinghuizen

Contactpersoon: Siep

Soort kano: kajak geschikt voor groot water

Uitrusting: reken op redelijk weer maar koud water, dan is waterdichte anorak met neopreen kleding voldoende. Zorg voor laagjes, om je kleding makkelijk aan te passen aan beter of juist slechter weer. Denk aan een lunchpakket, thermosfles met warm water voor bijvoorbeeld een koffie of soep tijdens de picknick.

Bijzonderheden: we varen van het Spijkstrand naar het eiland ‘de Ral’ voor een picknick. Misschien gaan we de extra afstand varen naar Pierland. Het plan is om langs de vaargeul zuidwaarts te varen. Afhankelijk van windrichting en onze spierkracht plakken we onderweg terug juist tegen de oostkant, de westkant van de walkant of kiezen we opnieuw voor het open water. Ondieptes en plantengroei vermijden we. We sluiten af in Beachclub NU.

Routekaartje:

Ga naar de bovenkant